Op stap naar Plankendael

De Mini is helemaal into dieren. Eenden, vogels, katten, honden, zelfs vliegen; hij wijst ze allemaal enthousiast aan. We waren dus al langer aan het denken aan een uitstapje naar een dierentuin. Plankendael leek ons de ideale test, niet gewoon kooien, maar gezellige wandelpaden, en bovendien, niet extreem ver rijden.

Op een bewolkte zomerdag gingen we op pad. Beetje overmoedig gekleed blijkbaar; ik in een kleedje, de boys in t-shirt en short. Gelukkig hadden we nog truien bij, want bij aankomst zagen we andere families hun kinderen in dikke winterse voetenzakken in de buggy stoppen. Oeps! De Mini heeft het gelukkig niet snel kou, en de wolken lieten regelmatig plaats voor wat zonneschijn, dus de meegebrachte truien waren meer dan voldoende.

Wat hebben we die dag geleerd?
 • Plankendael is nog mooier dan in mijn herinnering. Veel groen, gewerkt in thema’s (continenten), gezellig.
 • Breng boterhammen en snacks mee. Mijn online opzoekwerk had me verteld dat er verschillende restaurantjes en snackbars zouden zijn, maar daar bleek (in het midden van het bouwverlof, het midden van het hoogseizoen lijkt mij toch) niet veel van geopend te zijn. Gelukkig hadden we een paar bokes bij voor de kleine honger en hadden we voor de Mini een potje groentenpap bij.
 • In tegenstelling tot de eerder beperkte snack-mogelijkheden, waren we wel tevreden van de baby-faciliteiten. Op verschillende plaatsen waren er babykamers voorzien met verzorgingskussen en microgolf om flesjes of potjes op te warmen.
 • Het meest succesvolle bezoekje was aan de giraffen. We kwamen er net na voedertijd aan (een van de verzorgers was net haar uitleg aan het afronden), waardoor je de dieren heel goed en van superdichtbij kon zien. Omdat de “show” net gedaan was, stroomde het volk ook weg zodat wij vanop de eerste rij alles goed konden zien. (Blijkbaar is het dagprogramma met voedertijden beschikbaar aan de inkom van het park. Dat gaan we volgende keer toch in het oog proberen te houden.)
  screen-shot-2016-09-22-at-14-47-57
 • Ook het bezoekje aan de ringstaartmaki’s was top! Je mag binnengaan in een grote kooi waar de maki’s (of lemurs) vrij rondlopen. De Mini kon alles dus heel goed zien en de maki’s kwamen heel dichtbij! Tip: zorg dat je op dat moment niets aan het eten of drinken bent (je wordt daar trouwens ook meerdere keren aan herinnerd voor je binnen bent). De grootouders met peuter achter ons hadden de waarschuwingen blijkbaar gemist want kwamen binnen met een boterhammen-opsmikkelende peuter en werden meteen omsingeld door een horde maki’s waarna ze snel werden buitengeloodst door de verzorger.
  screen-shot-2016-09-22-at-14-48-15
 • In het algemeen was de Mini (toen bijna 1 jaar) nog net iets te jong om ten volle te genieten van een dierentuinbezoekje. Bij de eerste dieren die we zagen, neushoorns en zebra’s, werd hij razend enthousiast… toen hij een vogel zag voorbij vliegen! šŸ™„ Het probleem bij de meeste dieren was dat die gewoon stil staan. Wijzelf waren best onder de indruk van de leeuwen en olifanten enz, maar de Mini leek ze gewoon niet te registreren.
 • Koop tickets op voorhand. Het was behoorlijk rustig de dag dat wij in het park waren, maar toch stond er nog een vrij lange rij aan te schuiven om tickets te kopen. Wij kochten gelukkig onze tickets online.
Hebben jullie nog goeie tips voor Plankendael? Welke dierentuin moeten we zeker ook eens bezoeken?
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s