Boeken! Dank u!

Het is kinderboekenweek! Het uitgelezen (heb je hem 😉 ) moment om te vertellen over de favoriete boekjes van de Mini (en van mij natuurlijk).

Hoe hevig de Mini in het algemeen ook is, hij kan enorm genieten van op schoot boekjes te lezen. Zeker nu hij de dingen die hij aanwijst ook zelf kan benoemen (of toch een poging doet).

We hebben ondertussen al een hele collectie verzameld die onderaan in een kast staan zodat de Mini zelf zijn favoriete boekje kan kiezen. Zo schattig om te zien dat hij weer eens komt aanlopen met een boekje om voor te lezen!

Dit zijn de toppertjes bij de familie Wijsneus:

  • Mama kwijt. over kleine uil die uit zijn nest valt en op zoek gaat naar zijn mama. Niet helemaal enthousiast over de tekeningen, maar de Mini vindt het geweldig en wordt elke keer vrolijk als we aan de pagina komen waar mama gevonden is.
  • Het politiemannetje. Een grappig rijmverhaal met mooie tekeningen waardoor je het hele verhaaltje gemakkelijk kan aanduiden op de prenten. De favoriet hier thuis!
  • Kiekeboe! Slaap je al?. Leuk boekje met pagina-grote flappen waarachter dieren in hun bed verstopt zitten die wacht op een kusje voor het slapen gaan. Enige nadeel is het dunne papier, zodat het laken van het schaap hier al een hoek kwijt geraakt is.
  • Hoera, ik ben 1. Verschillende gedichtjes over het leven van een 1-jarige. Voorlopig zijn de verhaaltjes nog een beetje moeilijk, maar de Mini kijkt wel erg graag naar alle tekeningen. Dit is wel een boek in dun papier, dus niet echt aangeraden om alleen te laten lezen.
  • Het brandweermannetje. Van dezelfde auteurs als het politiemannetje. Even grappig (een kar verliest een lading “poep”, het brandweermannetje plast vuurtjes uit), en met dezelfde mooie tekeningen.
  • Geluidenboekjes (bij voorkeur met dieren of auto’s) zoals Babydieren geluidenboek. Deze leest de Mini soms al alleen, wat in het begin even schrikken was als je ineens gemekker of geblaf uit de living hoort komen :-).
  • Voelboekjes (again, bij voorkeur met dieren of auto’s) zoals Dierentuin voelboekje en Tractors voelboekje. Voelboekjes zijn hier al superlang een hit. Ik denk dat de Mini nog maar een paar maanden oud was toen we erin begonnen lezen (het duurde natuurlijk nog wel een tijdje vooraleer hij zelf begon te voelen).

Tenslotte nog even vermelden dat het zeker de moeite is om af en toe eens in de Action of het Kruidvat te kijken naar kartonboekjes. Onderstaande boekjes kostten elk maar een halve euro ongeveer en worden hier supervaak gelezen. Het hoeft dus zeker niet altijd veel te kosten om toch wat leuke boekjes in huis te kunnen halen.

Welke leuke peuterboeken kunnen jullie aanraden?

Ik ben trouwens alvast eens aan het rondkijken voor een leuk boekje over Sinterklaas, zoals Lieve Sinterklaas, Sinterklaas, of Aadje Piraatje en de stoomboot van Sinterklaas. Hebben jullie suggesties?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s